Rechter neemt bedreigen minister hoog op

ASSEN - Een 33-jarige man uit Diever heeft van de politierechter in Assen een werkstraf van 40 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf gekregen wegens het plaatsen van een dreigmail over demissionair minister Jan Kees de Jager, vorig jaar juni.
Hilbert Jan B. mailde via de website van het CDA de tekst: "Ik heb een kogel voor mafkees de Jager, die vieze homo gaat eraan". Meestal krijgt iemand een boete voor een bedreiging maar volgens de rechter valt de straf zwaarder uit 'om een signaal af te geven dat dit echt niet kan.'

De rechter beoordeelt de mail als 'een vrij ernstige doodsbedreiging'. Bovendien verscheen de man uit Diever niet op de zitting, waardoor de rechtbank eigenlijk niets over hem weet. Hij nam in de betekenis tegenover de politie geen afstand van zijn mail.
De man bekende de mail te hebben gestuurd. Hij meldde de politie dat hij 'politiek betrokken' is en het niet eens was met De Jagers besluit over de kwijtschelding van de schuld aan Griekenland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.