Hollandscheveld eervol uit beker door topklasser Genemuiden

VOETBAL - Het vlaggenschip van Hollandscheveld kan terugkijken op een prima bekerduel tegen sportclub Genemuiden. De nummer 10 van de 3e klasse D verloor met 1-2 van de zaterdagtopklasser.
Wie op een monsterscore gerekend had kwam dus bedrogen uit. Toch was het veelal eenrichtingsverkeer richting het doel van Hollandscheveld. Maar daar stond Lennard Vos en die bleek niet te passeren door de nummer 13 van de topklasse. Jansen, Riemers en Wille mochten doken meerdere malen op voor de pas 17-jarige Vos, maar telkens kwam de doelman als winnaar uit de strijd. In de slotfase van de eerste helft kwam ook de thuisploeg wat meer aan aanvallen toe en via Tichelaar en De Jonge deelde de ploeg van trainer John Kikkert wat plaagstootjes uit.

Kort na rust was Hollandscheveld zelfs dichtbij de 1-0, maar een mooi afstandsschot van de sterk spelende Zomer belandde op de lat. Aan de andere kant raakte ook Lip het aluminium en bleek Vos opnieuw een sta in de weg voor Jansen. Maar in de 62e minuut viel de goal dan toch. Uiterst schlemielig, want een hoge voorzet ging via de paal en de benen van uitgerekend doelman Vos over de lijn: 0-1. Het leek over en uit voor Hollansdscheveld, helemaal toen Jansen er twaalf minuten voor tijd 0-2 van maakte. De oranjehemden toonde echter veerkracht en via Zomer werd het in de 90e minuut 1-2. De tijd was echter te kort om er nog een gelijkspel uit te slepen.