WKE verder in beker na zege op HODO

VOETBAL - Topklasser WKE is een ronde verder in de beker. De Emmenaren wonnen in Hollandscheveld met 1-4 van tweedeklasser HODO.
De thuisploeg kwam in de achttiende minuut op voorsprong door een goal van oud WKE-speler Rudolf Lip. WKE was gestart zonder de vaste krachten Bangma, Zimmerman, Meertens, Grot en de geschorste Jongsma. Berend Oosting begon in de basis en betaalde het vertrouwen uit door na ruim een half uur spelen de gelijkmaker te scoren. Kort na rust zette Erwin Buurmeijer WKE op 1-2. John van Dalen, die zijn rentree maakte in de basisopstelling, maakte een aantal minuten later de 1-3 en een kwartier voor tijd bepaalde Berend Oosting met zijn tweede van de middag de eindstand op 1-4.

Trainer Hendrik Oosting was niet bij het duel aanwezig. Hij keek in Amsterdam naar het duel FC Chabab tegen Achilles '29. Bij puntverlies van Achilles, tevens de tegenstander van volgende week, zou WKE de eerste periodetitel in de topklasse pakken. Achilles won echter met 0-2.