Overnamekandidaten failliet kinderdagverblijf Villa Kakelbont

ZEIJEN - Er is een aantal serieuze overnamekandidaten voor kinderdagverblijf Villa Kakelbont met zes vestigingen in Drenthe en Groningen.

Dinsdag werd het kinderdagverblijf failliet verklaard. Het bedrijf begon tien jaar geleden in Zeijen. Er werken 47 mensen. Villa Kakelbont verzorgt opvang voor kinderen van nul tot twaalf jaar. Reden voor het faillissement is de recessie. Mensen kiezen in tijden van crisis voor andere vormen van oppas aldus curator Sprangers. Hij verwacht in de loop van volgende week duidelijkheid over een overname. Tot die tijd blijft kinderdagverblijf Villa Kakelbont open.


BOINK, een organisatie voor ouders van kinderen in de kinderopvang en peuterspeelzalen vindt het faillissement van Kakelbont een slechte zaak. De organisatie krijgt steeds meer klachen over de kosten van kinderopvang en omdat er in het hele land kinderopvang verdwijnt. Mensen moeten steeds verder reizen om hun kinderen naar de opvang te brengen. Ouders beslissen daardoor steeds vaker om minder te werken en zelf voor de kinderen te zorgen. Vooral op het platteland, zoals in Drenthe, wordt het volgens BOINK steeds moeilijker om een baan en kinderen te combineren.

Meer over dit onderwerp:
Zeijen
Deel dit artikel: