Noordscheschut verliest degradatieduel

VOETBAL - In de eerste klasse E verloor vv Noordscheschut op eigen veld het degradatieduel tegen Oeverzwaluwen met 1-2. Het betekende voor de ploeg uit het Friese Koudum de eerste zege van het seizoen. Door het resultaat staat Noordscheschut nu onderaan in de 1E, want ook Buitenpost won zaterdagmiddag. Noordscheschut heeft 4 punten uit zeven duels, Oeverzwaluwen 5 uit 8 en Buitenpost staat na zeven duels op 7 punten.
Noordscheschut was in de eerste helft geen schim van de ploeg die vorige week haar eerste overwinning boekte bij Balk (1-3). De formatie van trainer Eric Prins verloor de slag met name op inzet, normaal gesproken toch dé kracht van Noordscheschut. Oeverzwaluwen kwam in de slotfase van de eerste helft op 0-1 en 0-2. In de 42e minuut scoorde Zonderland en amper een minuut later zorgde Haanstra voor de 0-2, wat ook de ruststand was.

In de tweede helft kwam de thuisploeg terug. In de 55e minuut scoorde Hermann Klomp, die door mocht gaan ondanks een vlagsignaal voor buitenspel, de aansluitingstreffer. Verder kwam de promovendus niet, ondanks dat de ploeg nog wel een keer de lat raakte. Aan de andere kant keerde doelman Harald Brakel nog een strafschop. "Al met al een terechte nederlaag. Helemaal omdat we het in de eerste helft lieten liggen. Natuurlijk missen we met Ger Brakel en Dave de Boer, die ik voorzichtig terug wil brengen, twee belangrijke spelers. Juist daarom had ik verwacht dat we qua strijd meer zouden brengen. Als we zo spelen als de eerste helft dan krijgen we het dit seizoen heel moeilijk. Sterker, dan winnen we zelfs geen wedstrijd in de tweede klasse", aldus trainer Prins.

De andere Drentse club in de 1e klasse E, LTC, won in Oenkerk met 1-2 van VC Trynwalden. Na een 0-0 stand bij rust zette Rob Schreuder de Assenaren in de tweede helft op voorsprong. Tim Korenhof maakte er vervolgens 0-2 van. Vijf minuten voor het eindsignaal bepaalde Paul Westra de eindstand op 1-2. LTC klimt door de zege op Trynwalden naar de vijfde plaats. Koploper is nog altijd Viboa uit Winsum, met 24 punten uit 8 duels.