E&O de baas in eigen huis tegen Hurry Up

HANDBAL - De eerste 'broederstrijd', 'derby van Drenthe' en 'burenruzie' is een prooi geworden voor E&O. De Emmenaren waren in de eigen hal van begin tot eind de baas over Hurry Up in een vermakelijk duel, die na een ruststand van 15-12 een 30-27 eindstand kende.
"Een verdiende zege", vond E&O-trainer Joop Fiege. "We hebben het af laten weten", meende broer Rob, de coach van Hurry Up.

Na twee nederlagen op rij leek E&O voorafgaand aan de derby de underdog. Hurry Up daarentegen had net een sterke serie neergezet, waarbij de zeges bij BEVO en thuis tegen Volendam zorgden voor een lichte favorietenrol. Maar die rol maakten de Zwartemeerders geen moment waar. E&O begon scherper en bleef scherper. "We moeten tegen die lange gasten vooral veel bewegen", zie Joop Fiege vooraf en die woorden werden prima vertaald in het veld. Bij rust leidde de thuisploeg met 15-12, al had dat volgens Rob Fiege 15-13 moeten zijn. We kregen vlak voor rust een vrije worp. Volgens de arbiters was er nog vier seconden te spelen, maar na twee seconden fluiten ze af. Precies op het moment dat Suelmann voor ons scoort. Één van de twee scheidsrechters zoekt Suelmann bewust de hele tijd op, heeft alleen de ogen gericht op hem. In Volendam kreeg hij van deze scheids al een onterechte rode kaart en ook vanavond kon hij niets goed doen. Dat gaat een groot probleem worden, ook richting de play-offs. Het is zelfs zo erg dat ik Ronald er in de tweede helft heb uitgehaald. Het heeft geen zin om met hem te spelen met deze man. In de rust ben ik naar de scheidsrechters gegaan om erover te praten, maar dat wilden ze niet. Ik zit echt met de situatie in mijn maag."

Natuurlijk was die afgekeurde goal niet beslissend voor de wedstrijd. Dat was zelfs niet de indrukwekkende tussensprint die E&O nam kort na rust. In een mum van tijd scoorde de thuisploeg zeven keer en ging het van 16-14 naar 22-15. Toch bleek het duel niet gespeeld. Onder aanvoering van doelman Guido Rink knokte Hurry Up zich terug. Toch werd het verschil nooit kleiner dan twee punten. Dat had kunnen en ook moeten gebeuren bij de stand 27-25, maar Hurry Up-cirkelspeler Cibulskis schoot op de prima keepende Dennis Schellekens. In de break scoorde uitblinker Leon van Schie de 28-25, waarna een groot deel van de 2000 toeschouwers langzaam maar zeker aan het feestje kon beginnen. "Ik ben heel tevreden met het resultaat. Wat deze zege zegt? Niets meer dan een andere overwinning. Maar thuis moeten we winnen, willen we de play-offs halen", aldus Joop Fiege. "De nederlaag reken ik me ook zelf aan. We, en dus ik ook, hebben kennelijk E&O onderschat. Wat we wel konden tegen BEVO en Volendam konden we vanavond niet. Op de training ging het donderdag en vrijdag heel goed, maar daar kan en mag ik dus niet op vertrouwen", sloot Rob Fiege af.

Door de zege is E&O buurman Hurry Up op basis van doelsaldo weer gepasseerd. De Emmenaren staan vierde met 8 punten uit 7 duels en Hurry Up staat daar met evenveel punten één plaats onder. Koploper is Aalsmeer, met 12 uit 7.

Topscorers E&O: Van Schie en Huizingh 7, topscorer Hurry Up: Hageman 6