Personeel Calduran legt werk neer

HOOGERSMILDE - Ruim twintig productiemedewerkers van kalkzandsteenfabriek Calduran in Hoogersmilde hebben vanochtend het werk neergelegd. De bonden en de directie worden het niet eens over een sociaal plan voor de 35 van de werknemers van de 260, verdeeld over de drie vestigingen van Calduran, die op straat komen te staan.
De stakers zijn vertrokken met een bus naar de vestiging van Calduran in het Overijsselse Kloosterhaar. Daar wordt ook gestaakt en begint om half tien een protestmars.

De werknemers houden een 48-uursstaking. Naast leden van de FNV doen ook een aantal leden van de CNV mee aan de staking.

Volgens FNV wil het bedrijf nauwelijks tegemoet komen aan de eisen van de werknemers. Calduran is bereid om de ontslagvergoeding iets te verhogen, maar volgens de bond is dit lang niet genoeg. De vestiging in Harderwijk haakt morgen bij de staking aan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.