Duidelijke regels moeten ongelukken met ambulances voorkomen

ASSEN - Het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid wil duidelijke regels om ongelukken met ambulances te voorkomen.
Dit geldt ook voor brandweer en politieauto's die met zwaailichten en sirenes naderen. In Emmer-Compascuum gebeurde gisteren een ongeluk met een ambulance en een personenauto. Hierbij raakten in totaal vijf personen gewond.

Duidelijke regels

Volgens de veiligheidsorganisatie heeft Nederland op dit vlak duidelijke regels nodig. Het instituut heeft onderzoek gedaan naar situaties met een gewone auto en hulpverleningsvoertuigen met sirene of zwaailicht. "Van de 2000 chauffeurs van hulpverleningsvoertuigen is 60 procent betrokken geweest bij een botsing of een bijna-botsing," aldus Karin Groenewegen van het Nederlands Instituut voor Fysieke Veiligheid.

Adviezen

De veiligheidsorganisatie heeft gedragsadviezen opgesteld. Op 18 december is er een congres, waarop deze adviezen mogelijk een vervolgtraject krijgen.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.