Asser advocaat eens met royement Moszkowicz

ASSEN - Strafpleiter Meindert Doornbos uit Assen is het helemaal eens met het levenslange royement van de bekende topadvocaat Bram Moszkowicz.
Daartoe besloot vandaag de Raad van Discipline. Aanleiding waren vijf klachten van onder andere advocaat Meindert Doornbos. De Asser advocaat deed dat na klachten van een van zijn cliënten. Die meldde zich bij hem omdat Moszkowicz zijn zaken niet goed behartigde.

Voorschotten

De tuchtrechter vindt dat Moszkowicz regels te vaak overtreedt. Hij heeft onder meer vele duizenden euro's aan contant geld aangenomen, voorschotten van cliënten niet terugbetaald en zijn administratie was niet op orde.

In beroep

Moszkowicz gaat in beroep tegen de uitspraak. Hij moet zich daarvoor binnen een termijn van dertig dagen melden bij het Hof van Discipline. Hij kan voorlopig aan de slag blijven als advocaat. Het beroep heeft namelijk een schorsende werking.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.