FC Emmen loopt thuisduel tegen PSV mis in beker

VOETBAL - "Zal je net zien... Loot Rijnsburgse Boys een topclub thuis", aldus Yannick de Wit na afloop van het verloren bekerduel van FC Emmen bij de zaterdagtopklasser. Het was een vooruitziende blik of een uitstekend onderbuikgevoel, want Willem van Hanegem koppelde gisteravond tijdens de loting Rijnsburgse Boys aan PSV. Plaats van handeling is opnieuw Rijnsburg.

"Het zal wel eens een ton kunnen zijn die we gaan mislopen in de volgende ronde", zei Emmen-trainer Gall dinsdagavond na afloop. De oefenmeester keek donderdagmiddag nog even terug op de verrassende en pijnlijke uitschakeling. "Qua status hadden wij als Jupilerleague-club moeten winnen van een topklasser. Maar heel veel mensen vergeten dat Rijnsburgse Boys qua status een topklasser is, maar qua niveau niet misstaat in de Jupiler League. Wij zijn niet het enige voorbeeld. NAC, bijvoorbeeld, heeft strafschoppen nodig om verder te komen. Ajax, weliswaar met een verjongd team, heeft veel moeite met een hoofdklasser en wat denk je van PSV. Die ploeg had er in de vorige ronde gewoon uit kunnen liggen tegen Achilles'29."


FC Groningen is in de 1/8e finale van de KNVB beker gekoppeld aan Ajax. De wedstrijd, die in de derde week van december gepland staat, wordt gespeeld in de Euroborg.

Deel dit artikel: