Hoogeveen bezuinigt fors op cultuur, sport en welzijn

HOOGEVEEN - Burgers, sportclubs en cultuur en welzijnsorganisaties in Hoogeveen zullen meer zelf zaken in de benen moeten gaan houden. Maar over grote bezuinigingen op cultuur, sport en welzijn wordt pas in het voorjaar van 2013 een besluit genomen door de gemeenteraad en de sluiting van cultuurcentrum Het Podium is van de baan.
De begroting van de gemeente Hoogeveen tot 2016 is aangenomen door de gemeenteraad. Grootste strijdpunten tijdens de begrotingsbesprekingen in Hoogeveen waren de bezuinigingen op sportclubs, culturele instellingen zoals Podium, Scala en Tamboer en het welzijnswerk. De bezuinigingen blijven staan, maar er komt wat ‘bedenktijd’ om plannen te maken.

Wethouder Ton Bargeman kwam niet meer terug op zijn plan om cultuurcentrum Het Podium te sluiten en het pand te verkopen. Dat plan was door de protesten en inspraak eigenlijk al van de baan nog voor de raadsvergadering begon.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.