Ten Voorde schiet NEC naar eerste thuiszege

Rick ten Voorde
VOETBAL - Rick ten Voorde uit Emmen heeft zijn ploeg NEC met twee treffers geholpen aan een overwinning tegen Heracles Almelo. De eindstand in Nijmegen was, na een spectaculair voetbalgevecht, 3-2.
NEC mag dan in de subtop van de eredivisie meedraaien, opvallend genoeg heeft de ploeg van Pastoor de meeste punten buiten Nijmegen behaald. De eigen Goffert bleek dit seizoen vooral voor de thuisclub zelf een moeilijk neembare vesting.
In een poging daar wat aan te doen, besloot Pastoor tegen Heracles vol op de aanval te spelen. Met Leroy George, Melvin Platje, Rick ten Voorde en Sören Rieks stuurde hij liefst vier aanvallers het veld in. Aangezien Peter Bosz bij Heracles al een tijdje een 3-4-3-systeem hanteert, kregen de toeschouwers in Nijmegen een open wedstrijd te zien met kansen over en weer.

Ten Voorde opende na 24 minuten koppend de score uit een hoekschop van George. In het eerste kwartier na rust zette Armenteros met twee treffers de achterstand van Heracles om in een voorsprong. NEC, dat dit seizoen thuis al zoveel teleurstellingen moest incasseren, toonde echter veerkracht. George trok de stand weer gelijk met een prachtige vrije trap en Ten Voorde bezorgde de Nijmegenaren vervolgens een kwartier voor tijd de eerste thuiszege van het seizoen.