Bedrijven vervolgd voor koolmonoxidevergiftiging Meppel

MEPPEL - Het Openbaar Ministerie gaat twee bedrijven vervolgen die betrokken waren bij de koolmonoxidevergiftiging in Meppel.
Het gaat om Loodsluis uit Genemuiden en Rendo uit Meppel. In Meppel kwamen op Eerste Kerstdag 2010 twee personen uit Doezum om het leven. Ze waren op dat moment in een flat aan de Thorbeckelaan in Meppel. Het ene bedrijf heeft de rookgasafvoer aangelegd en het andere bedrijf had dat moeten controleren.

Rendo

Rendo bevestigt dat het controles in de appartementen heeft gedaan, maar het bedrijf heeft nog geen gegevens van het OM ontvangen en kan verder niet op de zaak ingaan. Loodsluis BV weigert commentaar te geven.

Dood door schuld

Het OM vindt dat de wijze van werken van de bedrijven heeft bijgedragen aan het dodelijk ongeval en vervolgt de firma's voor dood door schuld. De oorzaak van het overlijden is volgens het OM een verkeerd afgestelde CV-ketel en een onjuiste installatie van de rookgasafvoerbuis. De zitting is op 19 februari in Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.