Waarschuwing: Drentse wegen spiegelglad door ijzel

HOOGEVEEN - De Drentse wegen zijn vanochtend spiegelglad geworden. Dat geldt ook voor snelwegen, meldt de Politie Drenthe.
Het noorden heeft te maken met gladheid door ijzel en bevriezing van natte weggedeelten. Op de A37, de A32 en de N34 zijn verschillende ongevallen gebeurd. Het gaat voornamelijk om blikschade. Er staan inmiddels files op de verschillende snelwegen. De verwachting is dat de gladheid nog enkele uren duurt. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor het noorden.

Klachtenregen

Bij de Meldkamer Noord-Nederland regent het klachten. In totaal zijn er dertien ongevallen gemeld. Anthony Hoogeveen van de Politie Drenthe vraagt automobilisten erg voorzichtig te zijn mochten ze toch de weg op moeten. Strooiwagens van Rijkswaterstaat zijn voor de ochtendspits al uitgerukt en blijven strooien tot de gladheid verholpen is.

Blokrijden

Ook heeft Rijkswaterstaat het zogeheten 'blokrijden' ingevoerd. Door met een constante snelheid midden op de weg te rijden worden achterliggende voertuigen gedwongen met dezelfde snelheid te rijden. Zo kon het zout in het asfalt gereden worden.

Glibberen en glijden

Volgens ooggetuige René is het glibberen en glijden op de A37. Bij Klazienaveen zijn verschillende auto's van de weg geraakt. "Veel automobilisten houden rekening met de gladheid, maar af en toe komt er nog een onverlaat voorbij die denkt dat het zomer is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.