Rumoer rond futuristische uitkijktoren De Onlanden

PATERSWOLDE - Er is rumoer rond de futuristische uitkijktoren die Natuurmonumenten aan de rand van het natuurgebied De Onlanden bij Paterswolde wil realiseren.
De betonnen uitkijktoren moet bijna één miljoen euro kosten. De Lijst Groen Noordenveld vindt dat zo'n bedrag in deze barre economische tijden niet te verantwoorden is. Natuurmonumenten denkt dat de toren van allure veel bezoekers zal trekken en goed is voor het toeristische imago van het gebied.
Fractievoorzitter Henk Koekkoek van de Lijst Groen Noordenveld wil het geld liever in andere zaken steken, zoals in de bouwgrond, waar uiteindelijk toch geen woningen komen, bijvoorbeeld aan de randen van Peize, Roden en Norg. Dat zou natuur kunnen worden, en ook dat is volgens Koekkoek goed voor recreatie en toerisme in het gebied.
Volgens Alje Zandt van Natuurmonumenten hikte ook de natuurorganisatie eerst tegen het hoge bedrag aan, toen ze het ontwerp van de beton-industrie kregen en het kostenplaatje erbij zag. "Maar het is verantwoord. Er komt voor dat bedrag wel een uitkijktoren van allure, en het wordt grotendeels bekostigd door andere partijen, zoals bedrijven en de gemeenten Groningen, Noordenveld en de Regiovisie Groningen-Assen."
Volgens Zandt is het geld bijna bij elkaar. Natuurmonumenten hoopt binnenkort de aanbestedingsprocedure voor het project 'Het Hoge Hert' te kunnen starten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.