Rossi: Ik kan het niet geloven

Valentino Rossi
Valentino Rossi
MOTORSPORT - Valentino Rossi rekende zaterdag door zijn zege in de TT af met een magere periode in zijn loopbaan.
De laatste overwinning van de Italiaan dateerde van 10 oktober 2010 in de Grote Prijs van Maleisië. De negenvoudig wereldkampioen stapte dit jaar over van Ducati naar zijn oude liefde Yamaha. Bij Ducati kon Rossi zich niet meten met de wereldtop, maar ook terug op de Yamaha was hij niet direct succesvol. Hij stond na zes races vijfde in het klassement, met de tweede plaats in de Grote Prijs van Qatar als beste resultaat.

"De periode zonder overwinning was erg moeilijk", zei Rossi na afloop. "Maar ik ben ben blijven vechten omdat ik van de sport houd. Ik dank Yamaha voor de kans die ze mij hebben gegeven." De Dokter heeft een bijzondere band met het TT-circuit, dat hij deze week nog 'fantastisch' noemde. Zo boekte hij er in 2009 zijn honderdste GP-zege. De overwinninh van zaterdag was zijn achtste op het Drentse circuit. "Ik kan het niet geloven", zegt Rossi. "Het is een goed gevoel om na zo'n lange tijd weer te winnen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.