Vijftig demonstranten plaatsen spandoeken tegen windmolens

NIEUW-BUINEN - Zo'n vijftig actievoerders van Platform Storm hebben zaterdagochtend spandoeken geplaatst aan de Drentse Mondenweg tussen 1e Exloërmond en Nieuw-Buinen. De actievoerders strijden tegen windmolens in het gebied.
Platform Storm maakt zich grote zorgen over de gezondheidsrisico's die de bouw van windmolens in de Veenkoloniën met zich mee zou brengen. De actiegroep pleit voor een gezondheidsonderzoek in de regio, als nulmeting.

Afgelopen woensdag was de Spaanse professor Mariana Alves-Pereira één van de sprekers op een bijeenkomst van Platform Storm. Zij zegt dat vooral het niet hoorbare laag frequente geluid dat molens veroorzaken schadelijk is. Het zou de cellen aantasten, waardoor mensen mensen klachten krijgen. Ook zou het tot slapeloosheid leiden. Platform Storm wil daarom een gezondheidsonderzoek, nog voordat de eerste molens in het gebied komen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.