Spandoeken Platform Storm bij Nieuw-Buinen vernield

NIEUW-BUINEN - Een groot aantal spandoeken dat Platform Storm zaterdag uit protest tegen windmolens heeft opgehangen bij Nieuw-Buinen, is in de nacht van zaterdag op zondag vernield.
Zo'n vijftig actievoerders hingen langs de Drentse Mondenweg tussen 1e Exloërmond en Nieuw-Buinen en aan het Noorderdiep in Nieuw-Buinen bijna vijftig doeken op. Secretaris Mirjam Goudriaan van Platform Storm ontdekte zondagochtend dat een groot aantal doeken was verknipt of in stukken gesneden. "Dit komt niet door het weer. Het kan niet anders dan dat ze moedwillig zijn vernield. Ik vind het heel triest", aldus Goudriaan. De inwoonster van Nieuw-Buinen gaat maandag aangifte doen van vernieling.

De spandoeken maken onderdeel uit van de actie die Platform Storm al drie jaar voert tegen de komst van windmolens naar de Veenkoloniën. De actiegroep maakt zich zorgen over de gezondheidsrisico's die windmolens met zich meebrengen.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.