Assen steekt miljoenen in Bosbeek en Nijlandsloopje

ASSEN - Assen steekt bijna 3,5 miljoen euro in het opknappen van de Bosbeek en de Nijlandsloop. Beide beeklopen worden beter zichtbaar gemaakt in het landschap en worden aangesloten op het Anreperdiep bij Assen-Oost.
Het beekherstel gebeurt in het kader van het project 'Assen aan de Aa'. De Bosbeek begint in het Asser bos bij de Hertenkamp, loopt vanaf daar richting het WZA-terrein, en gaat vervolgens over in de Nijlandsloop op het terrein van GGZ Drenthe.

Op sommige plekken worden de beekloopjes wat breder en beter zichtbaar gemaakt door bomen te verwijderen. Verder worden komen speciale paden met fiets- en wandelbruggetjes aangelegd en langs de Port Natalweg komt nog een waterberging langs de beekloop.

De meeste kosten van het project, - 3,1 miljoen euro -zitten in de onderdoorgang bij de Overcingellaan. Omdat de Bosbeek met een ecologische verbinding onder de nieuwe stadsboulevard wordt doorgetrokken en onder het spoor door moet, waar de beek vervolgens aansluit op de Nijlandsloop, komen daar speciale viaducten.

Als de Asser gemeenteraad vanavond groen licht geeft, gaat het beekherstelproject nog dit jaar van start.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.