Minister doet niks aan verkoop huurwoningen Stuifzand

Gemeentebelangen Hoogeveen bezorgd over verkoop huurwoningen Stuifzand
Gemeentebelangen Hoogeveen bezorgd over verkoop huurwoningen Stuifzand
STUIFZAND - Minister Blok van Wonen en Rijksdienst gaat woningcorporatie Actium niet op de vingers tikken voor de verkoop van sociale huurwoningen in Stuifzand.
Vandaag gaf Blok antwoord op Kamervragen van het CDA. Kamerlid Raymond Knops heeft onder meer gevraagd of de minister van plan is om deze ontwikkeling tegen te houden. Volgens Blok is het een kwestie tussen de gemeente en Actium en doet Actium niks tegen de regels in. Actium stelt dat er nu meer vraag is naar goedkope koopwoningen. Mocht de markt voor sociale huur weer aantrekken dan zal de woningcorporatie het verkoopbeleid weer herzien.

Het merendeel van de inwoners in het dorp vindt dat de twintig huurwoningen behouden moet worden. Ook de gemeente stuurde een brief naar de minister om de verkoop tegen te houden. Plaatselijk Belang en het CDA vrezen het begin van het einde voor de leefbaarheid, als de huurwoningen verdwijnen.Volgens minister Blok is dit niet het geval, omdat ook kopers kunnen bijdragen aan de leefbaarheid. Hij vindt het vooral belangrijk dat leegstand wordt tegengegaan.

De minster liet weten dat hij met nieuw beleid bezig is waarin de rol van de gemeente wordt versterkt. Het kan dan minder makkelijk worden voor woningcorporaties om huurwoningen te verkopen.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.