Ronde van Drenthe prooi voor Kenny Dehaes

WIELRENNEN - De Ronde van Drenthe is zaterdag gewonnen door de Belg Kenny Dehaes. Oud-winnaar Bert-Jan Lindeman uit Assen werd derde.

De twee maakten deel uit van een kopgroep van vier, die tijdens de laatste beklimming van de VAM-berg ontstond. Lindeman sprong weg uit een kopgroep van vijftien man en kreeg Dehaes, zijn landgenoot Sander Helven en de Brit Scott Thwaites mee.


Het viertal pakte een voorsprong van een halve minuut, maar in de slotkilometer konden een aantal achtervolgers nog bijna aansluiten. Dehaes moest daardoor in de straten van Hoogeveen vroeg de sprint aangaan, maar bleek over de sterkste benen te beschikken. Thwaites werd na ruim tweehonderd kilometer tweede, voor Lindeman en Helven.


Oud-prof Bert-Jan Lindeman won vorige week al de Ster van Zwolle en hoopt zich dit seizoen in het shirt van het Rabobank Development Team opnieuw in de kijker te rijden. "Natuurlijk is het mooi dat ik me opnieuw laat zien, maar nu baal ik vooral dat ik niet opnieuw de wedstrijd win", aldus de winnaar van de Ronde van Drenthe van 2012. "Ik zette alles op de sprint,

nadat ik op de laatste beklimming van de VAM-berg voelde dat ik de sterkste was van de kopgroep. Maar ik kwam niet goed uit en verkeek me op de snelheid van de anderen."

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: