Belastingdienst vraagt faillissement WKE aan

EMMEN - De Belastingdienst gaat het faillissement van voetbalclub WKE uit Emmen aanvragen. Dat zegt advocaat Rob Geene. Er valt volgens hem niet met de Belastingdienst te praten over een andere oplossing.
Het zittende bestuur van WKE zal zelf een advocaat in de arm nemen die hen bijstaat tijdens het verzet tegen het faillissement. Rob Geene zal de stichting van de club in die strijd juridisch vertegenwoordigen.

Volgens de Asser advocaat is de club nog niet zomaar failliet. De Belastingdienst kan geen zogenaamde steunvorderingen vinden, en dat betekent dat de Belastingdienst de enige crediteur is van de club. Daardoor zal de rechter niet zo snel instemmen met een faillissement. De Belastingdienst moet nu een verzoekschrift indienen voor de faillissementsaanvraag. Daar gaat een paar weken overheen.

Op 6 mei is er een extra ledenvergadering bij WKE. De club heeft de Belastingdienst twee ton geboden en streeft naar een bod van vier ton. Maar daar valt volgens advocaat Geene niet over te praten met de Belastingdienst.

Voetbalclub WKE heeft tot 2008 een belastingschuld van 1,6 miljoen euro opgebouwd. De Belastingdienst sloot een deal met de club om voor 11 april 570.000 euro over te maken, maar de club gaf daar geen gehoor aan. Daarop vorderde de Belastingdienst de inventaris van de club in, die onlangs bij een veiling bijna 15.000 euro opbracht.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.