Veel reacties op plan voor toelaten groot wild in Drenthe

Een edelhert
Een edelhert
ASSEN - De provincie Drenthe heeft zestig reacties binnengekregen op het voorontwerp van het Flora- en faunabeleidsplan.
In dat plan zet de provincie de deur open voor groot wild als het damhert en edelhert. Als dat allemaal goed verloopt, is het toelaten van wilde zwijnen een volgende stap. Vooral boeren en natuurorganisaties reageren op het plan. Zij wijzen op het gevaar van dierziekten, de verkeersveiligheid en landbouwschade of vinden dat het plan niet ver genoeg gaat. De reacties worden nu bekeken en Gedeputeerde Staten komt volgende maand met een reactienota.

Groot wild in Drenthe

De dieren werden tot nu toe buiten de provinciegrenzen gehouden en afgeschoten zodra ze opdoken. Volgens natuurorganisaties is Drenthe vanwege de aaneengesloten natuurgebieden een prima leefgebied voor groot wild. Maar de provincie hield dat lange tijd tegen, uit angst dat de dieren schade aanrichten aan landbouwgewassen en gevaarlijke verkeerssituaties veroorzaken. In het provinciale Flora- en faunabeleidsplan blijkt dat Gedeputeerde Staten daarvan is afgestapt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.