Inwoners Oranje vooral bezorgd over aantal asielzoekers

ORANJE - De ongeveer 150 inwoners van Oranje zijn door de gemeente Midden-Drenthe en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bijgepraat over de komst van maximaal 1400 asielzoekers naar het dorp. Tijdens de bijeenkomst bleek dat er vooral zorgen zijn over het aantal asielzoekers.
Dat de vluchtelingen uit met name Syrië een plekje moeten krijgen, is voor niemand een bezwaar. De vermeerdering van het aantal inwoners des te meer. Daarnaast zijn er zorgen over de leefbaarheid van het dorp in de toekomst, de eventuele waardedaling van te koop staande huizen en de veiligheid.

Volgens het COA en de gemeente Midden-Drenthe hoeven de inwoners zich geen zorgen te maken. "Wij hebben ervaring met het opvangen van grote aantallen mensen", aldus het COA. Wel begrijpen beide partijen de onrust in het dorp.

Opvallende afwezige tijdens de bewonersbijeenkomst was Hennie van der Most, eigenaar van Vakantiepark Oranje, waar de asielzoekers worden gehuisvest.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.