Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers voor Drentse vluchtelingencentra

ASSEN - Stichting Vluchtelingenwerk Noord-Nederland zoekt tientallen vrijwilligers om de vluchtelingen in Hoogeveen en Oranje te helpen.
In Veenhuizen zijn de vrijwilligers al actief; voor de vluchtelingencentra in Oranje en Hoogeveen moeten nog vrijwilligers gevonden worden. Stichting Vluchtelingenwerk is nog niet begonnen met het werven van vrijwilligers, omdat er eerst iemand aangesteld moet worden die dit gaat aansturen.

Juridisch advies

De vrijwilligers gaan juridisch advies geven aan de asielzoekers. Verder moeten ze contact onderhouden met de advocaten van de vluchtelingen. Een juridische achtergrond is niet nodig, maar wel mooi meegenomen, zegt Ger Meijer van Stichting Vluchtelingenwerk Noord-Nederland. "Binnen de organisatie worden de vrijwilligers geschoold zodat ze beslagen ten ijs komen als ze beginnen met de werkzaamheden."

Stichting Vluchtelingenwerk hoopt dat ze op korte termijn alle vrijwilligers kan vinden die nodig zijn. Volgens Meijer is de organisatie niet overvallen door het aantal vluchtelingen dat in Oranje komt, maar wel van de snelheid waarmee het asielzoekerscentrum daadwerkelijk opengaat.

Mensen die zich als vrijwilliger willen melden, kunnen terecht op de website van Stichting Vluchtelingenwerk Nederland.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.