PvdA-gedeputeerde Ard van der Tuuk Drents politicus 2014

Ard van der Tuuk is Drents politicus van het jaar 2014
Ard van der Tuuk is Drents politicus van het jaar 2014
PROVINCIE - De Drentse gedeputeerde Ard van der Tuuk (Financiën, PvdA) uit Schipborg is verkozen tot Drents politicus van het jaar 2014. Raadslid Roald Leemrijse (VVD) uit Assen mag zich Drents politiek talent 2014 noemen. Dat maakte de jury bestaande uit acht politieke journalisten van RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden vanmiddag bekend.
De winnaars ontvingen de onderscheiding uit handen van de winnaars van vorig jaar. Van der Tuuk kreeg zijn beker van de Hoogeveense wethouder Anno Wietze Hiemstra (CDA) die Van der Tuuk vorig jaar nipt versloeg. Leemrijse werd gefeliciteerd door zijn voorganger Bas van der Ven, tot enige maanden geleden Statenlid van het CDA. De prijs werd dit jaar voor de derde maal uitgereikt.

De jury roemde in haar rapport Van der Tuuk als een man die in vier jaar is gegroeid in zijn rol. Een bruggenbouwer die zijn lastige portefeuille goed op orde heeft weten te houden en iemand die daarnaast een goede antenne heeft voor wat leeft bij andere partijen en in het veld. In de tweede helft van zijn ambtstermijn bleek Van der Tuuk ook daadwerkelijk werk te maken van werk, geen eenvoudige opgave in de provinciale politiek. Opvallend was dat Van der Tuuk veel nominaties kreeg van niet-partijgenoten.

Leemrijse is volgens de vakjury een groeibriljant van wie we meer gaan horen. De nieuwkomer in de Asser VVD-fractie werd al snel fractievoorzitter en voert op een intelligente, humoristische en nooit verzuurde wijze oppositie. Zijn naam wordt nu al in verband gebracht met Den Haag, constateerde de jury.

RTV Drenthe en Dagblad van het Noorden organiseren de verkiezing Drents politicus van het Jaar om meer bekendheid te geven aan het Drentse politieke bedrijf. De beide media leveren om beurten de juryvoorzitter, volgend jaar is het RTV Drenthe. Zaterdagmiddag 13 december zijn de winnaars te gast in het programma Cassata op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.