FC Emmen weer gefocust op voetbal

VOETBAL - Na een roerig einde van het jaar, waarin FC Emmen bekend maakte het contract met trainer Joop Gall niet te verlengen, is met de wedstrijd tegen Feyenoord de focus weer op het voetbal gericht. Emmen gaf de Rotterdammers goed partij en verloor nipt met 2-1.


Na afloop was Gall blij dat het weer over voetbal kan gaan. "Ik wil de stress een beetje kwijt en dat kan alleen maar als ik aan het werk ben", aldus de Emmer oefenmeester. Gall had zijn ploeg een goede wedstrijd zien spelen. "We hebben de lef gehad om ons eigen spelletje te spelen. Één op één, vroeg druk zetten, Feyenoord had daar moeite mee. We hadden zelfs op voorsprong moeten komen."

Aanvoerder Sander Rozema was het met zijn trainer eens: "Ik vond ons Feyenoord de eerste twintig minuten erg goed partij bieden en konden zelfs op voorsprong komen." Over het naderende vertrek van Gall wilde Rozema niet meer veel woorden vuil maken. "Ik heb aangegeven dat ik het vertrek een rare situatie vind, maar ik vind ook dat we ons nu op de tweede helft van het seizoen moeten richten. We moeten ons focussen op het behalen van de play-offs. Dat zou een mooi afscheidscadeau voor de trainers zijn", aldus Rozema.

Tegen Feyenoord ontbrak Gaby Jallo vanwege een lichte rugblessure. Alexander Bannink maakte in de tweede helft zijn rentree na een enkeloperatie, die hem sinds eind november op de tribune hield.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: