Het Drèents Liedtiesfestival; help de kwaliteit van Drentse muziek omhoog

Dit jaar is de vierde editie van het Drents Liedjesfestival
Dit jaar is de vierde editie van het Drents Liedjesfestival
ASSEN - Voor de vierde keer vindt dit jaar het Drèents Liedtiesfestival plaats. Het Huus van de Taol en RTV Drenthe organiseren het evenement.

Doel van het festival is te zorgen voor meer nieuwe Drentstalige muziek van goede kwaliteit. Muzikanten kunnen liedjes insturen.

Beste liedjes

De inzending moet bestaan uit een tekst en een opname van het liedje. De commissie beluistert en beoordeelt de muziek. De tien beste inzendingen gaan naar de finaleronde. In de derde week van april maakt RTV Drenthe de finalisten bekend.

Finale

De finale is op Hemelvaartsdag op 14 mei. De uitzending is live te volgen op tv Drenthe. Kijkers en luisteraars kunnen ook hun favoriete liedje steunen door een sms te sturen. Tot 3 april kunnen de liedjes nog ingestuurd worden.
2014
Vorig jaar won Gerrit Denekamp uit Emmer-Compascuum met zijn nummer Zundagskind de derde editie van het Drèents Liedtiesfestival.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.