Organisatie grootste paasvuur van het Noorden in Elim stopt ermee

ELIM - Geen paasvuur in Elim dit jaar. De organisatoren van het grootste paasvuur van Noord-Nederland voelen zich gedwongen om te stoppen door steeds strengere regels en oplopende kosten.
Django Temmink van de paasvuurcommissie van de Culturele Vereniging Elim zegt dat het besluit met pijn in het hart genomen is.

Locatie niet optimaal

"Uit de steeds strenger wordende regels blijkt dat onze locatie niet optimaal is," aldus Temmink.

Het veld aan de Marten Kuilerweg kan maar via één onverhard toegangspad en via een dam in een wijk bereikt worden. De gemeente vindt dat onvoldoende voor als er hulpdiensten naar het paasvuur moeten of bezoekers snel het terrein moeten verlaten.

Om de locatie aan alle veiligheidseisen te laten voldoen moeten er kosten worden gemaakt. Dat wil de paasvuurcommissie niet, omdat de inkomsten altijd naar een goed doel gaan.

"Daarnaast waren er wat klachten van enkele buurtbewoners. Niet over het vuur en het feest, maar over het verkeer. En een nieuwe locatie waar we 5000 bezoekers goed kunnen ontvangen is niet te vinden in Elim."

Kleiner evenement?

Temmink vervolgt: 'We hebben er niet serieus over nagedacht een kleiner evenement te organiseren. We hebben naam gemaakt als het grootste paasvuur van het Noorden. Dat moet je of voortzetten of helemaal niet doen. Dus is het helaas einde oefening."

Het grootste paasvuur van het Noorden in Elim heeft vijf jaar gebrand.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.