Groen licht voor bouw duizenden zonnepanelen in 2e Exloërmond

Archieffoto
Archieffoto
PROVINCIE - 2E EXLOËRMOND - Aan het Zuiderdiep in 2e Exloërmond komen op anderhalve hectare grond 4700 zonnepanelen te staan. Ondernemer Henk Piel plaatst ze in samenwerking met GroenLeven.
De ondernemer laat weten dat alle vergunningen voor het park rond zijn en er zijn geen bezwaren ingediend door omwonenden.

De opgewekte stroom is niet voor eigen gebruik. De installatie wordt aangesloten op het energienet van Enexis. Wel krijgt Piel extra zonnepanelen op het dak van zijn woning voor eigen gebruik.

Geen last van windmolens

Piel is niet bang voor windmolens die in het gebied gepland staan. "Die komen hier niet in de buurt. En als ze er toch dreigen te komen, maken we bezwaar. Onze vergunning is verleend voordat de plannen voor de windmolens definitief waren."

De ondernemer vreesde eerder wel voor de windmolenplannen. "Slagschaduw kunnen we niet gebruiken."

Installatie uitgesteld

De bouw van het zonnepark zou eind februari beginnen. Omdat het land nu te nat is, zijn de werkzaamheden uitgesteld.

Voor 1 mei 2015 moet de installatie werken. Vanaf dat moment gaat de subsidie in. De aanleg van het anderhalf hectare grote zonnepark gaat zo'n twee maanden duren.

Piel krijgt daarbij hulp van partner GroenLeven, een bedrijf gespecialiseerd in de aanleg van zonnepaneelinstallaties.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.