TT-circuit krijgt grootste zonnepanelenpark van Nederland

ASSEN - De kogel is door de kerk. Het TT-circuit in Assen krijgt een zonnepanelenpark van 5,5 megawatt. Op dit moment het grootste van Nederland.
De panelen vormen samen een dak boven de parkeerplaats voor motoren die naast de hoofdtribune ligt. De motoren staan droog en de zonnepanelen leveren stroom voor zo'n tweeduizend modale gezinnen.

Geen financieel risico

De investering wordt gedaan door een consortium van bedrijven. Het TT-circuit ontvangt een vergoeding voor het ter beschikking stellen van de grond, maar loopt verder geen risico wat betreft de opbrengst van de panelen.

GroenLeven

GroenLeven uit Heerenveen is het bedrijf dat het project bouwt. Nog voor de TT op 27 juni moeten de eerste overkappingen met zonnepanelen er staan. Het bedrijf denkt drie maanden nodig te hebben voor de bouw.

In totaal beslaat het project 6 tot 8 hectare. In juni 2014 werd al een intentieverklaring getekend om het plan uit te voeren.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.