D66: Inwoners Eleveld zijn niet geïnformeerd over nieuwe gaswinning

ELEVELD - D66 in de gemeente Aa en Hunze maakt zich zorgen over de gaswinning bij Eleveld door de NAM. Volgens de partij weet bijna niemand in de gemeente dat het gas sinds gisteren uit het nieuwe gasveld bij Eleveld-Noord wordt gepompt.
Het nieuwe veld ligt vlakbij het al bestaande gasveld Eleveld. De boortoren staat in Assen, maar de nieuwe gaswinningslocatie strekt volgens de partij uit tot voorbij Ekehaar. "Dat is een volledige verrassing voor ons en had beter gecommuniceerd moeten worden. In Assen ontstaat onrust door de gaswinning, dan is onrust in Aa en Hunze ook niet ondenkbaar," zegt Arie Fonk van D66 Aa en Hunze.
Informeren
De gemeente had de bevolking moeten informeren over de gaswinning, vindt Fonk. "Het college van B en W was op de hoogte van de winning, maar ik weet niet of bekend was wanneer de winning zou beginnen. Het was voor de bevolking acceptabeler geweest als ze vooraf geïnformeerd waren."
Fonk heeft de eerste signalen van onrust al ontvangen. "Zondag stond er al een inwoner van Eleveld bij mij op de stoep. Die heeft een brief op poten geschreven en daar komen er nog meer van. Dan ben je als gemeente al weer net iets te laat."
Aardbevingen
De partij hoopt dat de gemeente een nulmeting laat doen, om zo een discussie achteraf over eventuele schade door aardbevingen te voorkomen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.