Axis festival verplaatst naar voorjaar 2016

De Gouverneurstuin, het hart van het festival
De Gouverneurstuin, het hart van het festival
ASSEN - De twaalfde editie van het Axis festival in Assen zal dit jaar niet zoals gebruikelijk in september zijn. Het festival, waarin de stad Assen als decor dient, wordt verplaatst naar het voorjaar van 2016.
Volgens organisator Jos Visscher is het voorjaar beter geschikt om het festival te houden.

Sabbatical
"Het is goed voor een organisatie om af en toe een pauze te nemen en kritisch naar zichzelf te kunnen kijken", zegt Visscher. Volgens hem is het na een periode van twaalf jaar goed om een moment van rust in te lassen zodat de organisatie kritisch kan kijken naar verbeterpunten. Een van die punten is het aantal bezoekers dat naar het festival komt. Dat is volgens Visscher nu te weinig.
Concurrentie
Een ander punt is de concurrentie van andere festivals. September is aan het einde van het festivalseizoen. "Veel bezoekers zijn dan al festivalmoe," denkt Visscher. Mei, de maand wanneer het festival in 2016 gehouden gaat worden, is het begin van het seizoen. Op die manier verwacht de organisatie meer bezoekers te trekken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.