Stichting Varen in Assen zoekt 20.000 euro: boot niet klaar, geld wel op

ASSEN - Een probleem voor de Stichting Varen in Assen. De rondvaartboot die ze bouwen is nog niet klaar, maar het geld is op. Er is dringend 20.000 euro nodig.
De stichting wil dat geld nu via crowdfunding bij elkaar sprokkelen. Er zijn deze week 100 bedelbrieven de deur uitgegaan naar bedrijven en instellingen, anders gaat de boot niet te water.

Eén schaapje over de dam
Afgelopen week had de rondvaartboot klaar moeten zijn. Dat is niet gelukt en nu koerst de stichting op begin juni. Er is inmiddels één bedrijf die al geld heeft toegezegd en dat is een bank. "Maar als er één schaapje over de dam is, volgen er meer", aldus voorzitter Erik Appel.

Elandproef in mei
Naast de bedelbrieven gaan ook twee bestuursleden persoonlijk de boer op, om het laatste financiële eindje zo snel mogelijk rond te breien. De Stichting wil in mei de boot al testen en dus te water laten. "Ja we moeten de befaamde elandproef natuurlijk doen, want de boot moet veilig zijn. En dat kost toch een paar weken." Erik Appel hoopt dan ook, dat de komende twee weken de nog ontbrekende 20.000 euro bij elkaar wordt gesprokkeld.

Werkervaringsproject voor jongeren
De Stichting Varen in Assen is sinds november 2013 bezig met de rondvaartboot. Die wordt gebouwd in het kader van een werkgelegenheidsproject voor werkloze jongeren en jongeren met een arbeidshandicap, de zogeheten Wajongers. Op dit moment werken er twee jongeren aan de boot, onder leiding van leermeester Jan Felix.

Rondvaart als personeelsuitje
Bedoeling is dat er straks ook werkloze jongeren op de rondvaartboot aan de slag gaan, zodra deze in de vaart is genomen. Felix acteert als de stuurman en de jongeren doen andere klussen aan boord.

De rondvaartboot is vooral bedoeld voor bedrijven en instellingen, die vanuit Assen als personeelsuitje een vaartocht willen maken, of voor familiebijeenkomsten. Vanaf 2017 komt daar ook het rondje Assen bij, zodra het bevaarbaar maken van het Kanaal klaar is.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.