'Twintig slachtoffers in Coevorden van kankerverwekkende chroomverf'

COEVORDEN - Zo'n twintig oud-medewerkers van het NAVO-depot in Coevorden hebben zich gemeld bij letselschade-specialist Yme Drost. Ze hebben gezondheidsklachten na het werken met kankerverwekkende chroomverf.
De
vandaag over het gebruik van chroomverf bij Defensie. Het Kamerdebat is aangevraagd door SP-lid Jasper van Dijk. Hij wil dat Defensie per direct stopt met het gebruik van de chroomverf.
Gestraald
Gisteren werd bekend dat bij onderzoek in een depot in Limburg in het stof resten van chroom-6 werd gevonden. De verf werd daar in het verleden gebruikt. De chroom-6 kan nog steeds op depots aanwezig zijn, ondanks dat het gebruik al gestopt is.
"Die legervoertuigen zijn gestraald om de verf eraf te krijgen. Dat leidt tot stofdeeltjes die blijven liggen. Dus het kan er nog steeds zijn. Ik pleit er dan ook voor om alle locaties te onderzoeken waar ooit met chroom-6 is gewerkt", aldus Drost. "Het is een gevaarlijke stof die zeer gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid."
Vergoeding
In het Kamerdebat zal ook de schadevergoeding worden besproken. "Je krijgt nu een tegemoetkoming tussen de 3000 en 5000 euro. In de meest schrijnende gevallen is dat volstrekt ontoereikend", stelt Drost.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.