TV-ster Dr. Pol voor even terug in Drenthe

WATEREN - Hij zorgt voor kijkcijferrecords bij tv-zender Nat Geo Wild in de Verenigde Staten. Jan Pol de eerste en enige Drentse dierenarts met een eigen tv-show.
U kent hem misschien wel als The Incredible Dr. Pol want zijn reality serie is ook in Nederland te zien. "Bij veel van dit soort shows is een script geschreven, bij mij niet. De klanten en dieren gaan voor," zegt Jan Pol met een licht Amerikaans accent.

Een geboren Drent

Dr. Pol wordt geboren in 1942 op een boerderij in Wateren, Zuidwest-Drenthe. De eerste twintig jaar van zijn leven brengt hij daar door. In 1961 loopt hij stage in de Verenigde Staten daar ontmoet hij zijn vrouw Diane.
Wereldberoemd
Deze week is hij even terug in Nederland. Hier kan hij nog gewoon over straat, maar dat komt misschien omdat het hier zo rustig is. In Amsterdam waar hij deze week met zijn familie was is dat al anders. "Ik stond een foto te maken van het Monument op de Dam. Plotseling hoor ik 'Hallo dokter'. Staat er een agent achter me die me heeft herkend," zegt Dr. Pol lachend.
Michigan
In het programma The Incredible Dr. Pol staat het dagelijkse leven van dierenarts Jan Pol centraal. Hij heeft een eigen praktijk op het platteland van de staat Michigan. In de serie helpt hij kleine en grote dieren.
Familietraditie
De broer van The Incredible Dr. Pol heet ook Jan Pol. Het blijkt een familietraditie: "Iedereen heet Jan, maar de tweede naam is anders. Ik heet alleen Jan hij heet eigenlijk Jan Harm, maar dat is te moeilijk voor de televisie."
Op YouTube staan veel van de afleveringen van The Incredible Dr. Pol

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.