NAM-directeur: Risico's van gaswinning zijn acceptabel

ASSEN - De risico's van gaswinning zijn acceptabel. Dat zegt Gerald Schotman, directeur van de NAM in Assen, in een interview in de Volkskrant. Het bedrijf ziet daarom geen reden om zelf de gaskraan dichter te draaien.
"Het zou niet goed zijn als wij uit eigen beweging het budget van de overheid zouden korten", aldus Schotman.

Kabinet: minder gas dit jaar

Minister Kamp besloot eerder deze week wel om de productie terug te schroeven naar maximaal 30 miljard kubieke meter gas. Dit vanwege de aardbevingen in Groningen.
Schotman wil niets zeggen over het besluit van het kabinet. "Het is een politiek besluit. De afweging van de minister heeft vele gronden, waarvan ik er maar één kan overzien."

Gesprekken aan de keukentafel

Schotman zegt dat hij vaak in Groningen is. "Ik wil zien en horen wat de frustraties zijn. Ik hoor ook dat veel mensen erg tevreden zijn over hoe schade is afgehandeld."
Schotman zegt ook dat hij "dag en nacht" bezig is met de aardbevingen en de schade.
"Sommige situaties zijn schrijnend. Mensen die al allerlei problemen hebben en dan ook nog met aardbevingen worden geconfronteerd. Dat raakt me", zegt de NAM-directeur tegen de Volkskrant.

Herstel van vertrouwen

De Groningers staan wantrouwend tegenover de NAM. "We moeten doen wat we hebben beloofd. Misschien klink ik als een dominee, maar als Groningen ondanks alle overlast, een stukje beter uit de strijd komt, dán herwin je vertrouwen. Misschien niet in de NAM, maar wel in de toekomst", aldus Schotman.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.