Go Ahead Eagles niet meer welkom in stadion FC Emmen

De ME moest ingezet worden (Rechten: Persbureau Meter)
De ME moest ingezet worden (Rechten: Persbureau Meter)
EMMEN - Voetbalclub Go Ahead Eagles is niet meer welkom in het stadion van FC Emmen. De club uit Deventer schrijft op de website dat burgmeester Cees Bijl dat heeft laten weten.
Afgelopen donderdag braken rellen uit in het centrum van Emmen tussen supporters van Go Ahead en het Hongaarse Ferencváros. Op het nieuwe Raadhuisplein werden acht personen aangehouden. "Het heeft een grote schaduw over de voor de rest zeer feestelijk verlopen dag geworpen", schrijft de club.

'Nieuwe accommodatie zoeken'

"De sfeer in en rond het stadion was fantastisch", laat de club weten. "Een kleine groep individuen die zich Go Ahead Eagles-supporter noemt, heeft zowel de club als de échte fans van Go Ahead Eagles echter voor grote problemen gesteld."

'Besluit respecteren'

Mocht de club uit Deventer doorgaan naar de tweede ronde van de Europa League, is het dus niet meer welkom in Emmen. De club meldt het besluit van burgemeester Bijl te respecteren en heeft nogmaals zijn excuses aangeboden.
Go Ahead Eagles speelde in de JENS Vesting omdat de eigen Adelaarshorst wordt verbouwd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.