Relaxen op het Taribush Kuna Festival: 'Iedereen is hier helemaal zichzelf'

LHEEBROEK - Voor de zevende keer werd dit weekend het Taribush Kuna Festival op het Dwingelderveld vlakbij Lheebroek georganiseerd.
"Toen wij dit voor de eerste keer organiseerden, hadden we een Marokkaanse tent met dichters en wat muziek", vertelt voorzitter Harrie Kerssies. "Daarna is het wel enorm gegroeid."
Paar duizend bezoekers
Op de zevende editie kwamen 8.500 mensen af. Het festival begon donderdag en duurde tot vandaag. Op negen verschillende pleinen en velden waren optredens van muzikanten en dichters, theatervoorstellingen, massages en circusvoorstellingen.

Weekendje weg

Ook steeds meer mensen uit de Randstad komen naar het festival. "Tijdens de eerste editie kwamen er wat mensen uit de buurt. Nu komen mensen echt voor een weekend hier naar toe", zegt Kerssies.

Artiesten treden gratis op

Acteurs, muzikanten, koorddansers en dichters. Ze zijn er allemaal. De artiesten treden allemaal gratis op. "Iedereen komt hier met dezelfde intentie naar toe en iedereen wordt gelijk behandeld", vertelt Kerssies.
'Iedereen is hier helemaal zichzelf'
"Een mooi initiatief", vertelt één van de bezoekers. "Iedereen is hier relaxed en helemaal zichzelf."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.