Grootmoeders komkommersoep
Provincie - Ingredienten voor 4-6 personen:
1 flinke komkommer
3 tomaten
2½ liter water
½ liter melk
350 gram rundergehakt
2 uien
1 prei
Ca. 100 gram rijst
20 gr boter (of margarine)
150 gr bloem
4 bouillonblokjes
zout, peper, Tabasco en gehakte peterselie
Bereiding
Komkommer schillen en met een rauwkostschaaf raspen de pittjes niet raspen. De tomaat ontvellen, pittjes verwijderen en de tomaat in reepjes snijden. Uien snipperen, melk en bloem klontervrij roeren. Bouillonblokjes in kokend water oplossen.
Gehakt tot middel grote balletjes rollen en toevoegen aan het water. Dit geheel aan de kook brengen. Dan de rijst erbij strooien, komkommer en gesneden prei toevoegen. Na 20 minuten koken gehakt eruit halen en met vork uitpluizen/pletten zodat het wat rul wordt. Het melk- bloem mengsel aan de soep toevoegen en al roerend laten binden.
Onder tussen in een koekenpan de boter flink warm laten worden. Ui zachtjes fruiten en dan het gehakt erbij en lekker aanzetten en op smaak brengen met zout en peper. Daarna dit uien-gehakt mengsel ook aan de soep toevoegen. Nu nog de tomaat, bouillon en gehakte peterselie toevoegen. Het geheel op smaak brengen met zout, peper en Tabasco.
Komkommer schillen en met een rauwkostschaaf raspen de pittjes niet raspen. De tomaat ontvellen, pittjes verwijderen en de tomaat in reepjes snijden. Uien snipperen, melk en bloem klontervrij roeren. Bouillonblokjes in kokend water oplossen.
Gehakt tot middel grote balletjes rollen en toevoegen aan het water. Dit geheel aan de kook brengen. Dan de rijst erbij strooien, komkommer en gesneden prei toevoegen. Na 20 minuten koken gehakt eruit halen en met vork uitpluizen/pletten zodat het wat rul wordt. Het melk- bloem mengsel aan de soep toevoegen en al roerend laten binden.
Onder tussen in een koekenpan de boter flink warm laten worden. Ui zachtjes fruiten en dan het gehakt erbij en lekker aanzetten en op smaak brengen met zout en peper. Daarna dit uien-gehakt mengsel ook aan de soep toevoegen. Nu nog de tomaat, bouillon en gehakte peterselie toevoegen. Het geheel op smaak brengen met zout, peper en Tabasco.
Eet smakelijk!