Westerveld scheidt afval beter dankzij oranje container

De oranje afvalcontainers (Rechten: archief RTV Drenthe)
De oranje afvalcontainers (Rechten: archief RTV Drenthe)
DIEVER - Inwoners van de gemeente Westerveld scheiden hun afval beter. Dat komt volgens de gemeente door de speciale oranje container.
Westervelders hebben sinds januari de beschikking over de oranje container die speciaal bedoeld is voor plastic, blik en drankkartons.

Scheiden bij de bron

Tussen februari en juni werd in de gemeente 270 ton afval opgehaald aan plastic, metalen verpakkingen en drankkartons. Dit is ruim 190 ton meer dan in dezelfde periode in 2014.
In 2014 gebeurde het scheiden van afval nog door nascheiding. Hierbij worden plastic, blik en drankkartons bij de afvalverwerker uit het afval gefilterd. Inwoners van Westerveld scheiden het afval nu zelf. Daardoor is het afval volgens de gemeente schoner en kan het makkelijker hergebruikt worden.
Minder restafval
In de periode van februari tot juni hebben inwoners van de gemeente Westerveld minder restafval geproduceerd. Wel werd er meer papier en meer glas opgehaald. De hoeveelheid groente-, fruit- en tuinafval bleef vrijwel gelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.