Nina Janssens uit Witteveen komt met boek voor jonge werkzoekenden

Nina Janssens schreef een boek voor jonge starters (Rechten: Nina Janssens)
Nina Janssens schreef een boek voor jonge starters (Rechten: Nina Janssens)
WITTEVEEN - De 24-jarige Nina Janssens uit Witteveen is vorig jaar afgestudeerd, maar kon niet snel een baan vinden. Ze was benieuwd hoe andere starters op de arbeidsmarkt dat aanpakten en besloot er een boek over te schrijven.
In plaats van moedeloos te worden van afwijzingen ging ze verhalen verzamelen. "Het heeft mij geïnspireerd. Ik denk dat ik heel veel tips heb gekregen en goede ideeën heb opgedaan." Die tips wil ze nu delen met anderen.
Wereld van losse contracten
Haar boek Waar heb ik nou eigenlijk voor gestudeerd? richt zich vooral op twintigers, die nu in een wereld van zzp'ers en losse contracten stappen. "Dat is niet echt iets waar je op zit te wachten. Het is wel van deze tijd en ik denk dat er alleen maar meer losse contracten komen", zegt Janssens. "De samenleving groeit daarnaartoe."
'Je moet opvallen'
Janssens raadt afgestudeerden aan om op te vallen. "Ik zou het nu ook anders doen", zegt ze. "Ik schreef eerst gewoon mailtjes en stuurde mijn cv mee. Maar laatst heb ik een sollicitatie ouderwets per post gestuurd. En ik stuur mijn boek altijd mee. Dan heb je iets om mee op te vallen."
In haar boek komen 28 starters aan het woord die bijvoorbeeld voor zichzelf zijn begonnen of een social mediacampagne startten. Met het boek wil ze jonge werkzoekenden inspireren. "Je moet niet moedeloos thuis gaan zitten en niks doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.