Tourheld Joop Zoetemelk krijgt rol in Gouden Pijl

Wielersport
Wielersport
WIELERSPORT - Oud Tour de France-winnaar Joop Zoetemelk is na 35 jaar weer terug in het wielercriterium de Gouden Pijl in Emmen.
Zoetemelk, die al jaren in Frankrijk woont, is dit jaar te gast bij de wielerronde in het middagprogramma, dat geleid wordt door sportverslaggever Herbert Dijkstra uit Vries.
Tour en Pijl in '80
In 1980 won Zoetemelk niet alleen de Tour de France, maar ook de Gouden Pijl. Maar liefst 75.000 mensen kwamen toen naar de ronde in Emmen om hem te huldigen. In het profpeloton reden toen ook toppers als Francesco Moser en Joaquim Agostinho, die veel aandacht trokken. Tot groot vermaak van het publiek ging de winst naar Joop Zoetemelk voor de Belgen Michel Pollentier en Rudy Pevenage.
Terugblik
Dit jaar wordt tijdens het middagprogramma in Wereldrestaurant PUUR teruggeblikt op twee grote evenementen dichtbij huis: de NK Wielerweken in Emmen en de Grand Départ van de Tour in Utrecht. Daarbij zijn ook enkele huidige profrenners en schrijver en verslaggever Jeroen Wielaert, die de grote lobby hield om de Tour naar Utrecht te krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.