Inforium in Frederiksoord wordt Werelderfgoedcentrum

FREDERIKSOORD - De Maatschappij van Weldadigheid heeft het Inforium in Frederiksoord gekocht. De stichting wil in het gebouw een Werelderfgoedcentrum vestigen.
Het Inforium staat al meer dan tien jaar leeg. Eigenaren Grontmij en Friso Bouw uit Sneek hadden plannen met het gebouw, maar die kwamen nooit van de grond. Naast het Inforium heeft de Maatschappij van Weldadigheid ook de voormalige tuinbouwschool in Frederiksoord gekocht.
Bezoekerscentrum
De Koloniën van de Weldadigheid zijn hard op weg om in 2018 de Werelderfgoedstatus te krijgen. Om het verhaal van de Koloniën goed te kunnen vertellen, was de Maatschappij van Weldadigheid op zoek naar een pand om een bezoekerscentrum in te vestigen.
Binnenkort worden de gebouwen overgedragen aan de stichting, waarna deze flink verbouwd worden. De Maatschappij van Weldadigheid doet dat in samenwerking met onder meer de provincie en de gemeente Westerveld.
Museum
Museum De Koloniehof zal ook naar het Werelderfgoedcentrum verhuizen. Mogelijk vestigen bestuur, directie en medewerkers van de Maatschappij van Weldadigheid zich eveneens in het centrum.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.