Delia Bremer onderweg met poëziebus: Volgend jaar ook in Drenthe

NIEUWEROORD - Dichteres Delia Bremer uit Nieuweroord toert samen met 49 andere dichters door Nederland en Vlaanderen met de Poëziebus.
De dichters zijn een volle week onderweg met de bus en doen plaatsen in Vlaanderen en het zuiden en westen van Nederland aan. Volgens Bremer is het de bedoeling om de diversiteit te laten zien die onder woordkunstenaars bestaat.
In het Drents
Bremer draagt tijdens de toer gedichten voor in het Nederlands en het Drents. Wat ze vandaag in België gaat doen weet ze nog niet. "Misschien doe ik er wel een Drents gedicht doorheen. Waarom niet?"
Noorden
Bremer vindt het jammer dat de Poëziebus niet naar Drenthe komt al kan daar volgend jaar verandering in komen. "Er zijn plannen om volgend jaar ook Drenthe aan te doen", zegt de dichteres.
Minnezinne
Bremer is onder meer de auteur van het Drentse erotische poëziealbum Minnezinne, dat ze samen met Ria Westerhuis schreef.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.