Omgewaaide bomen leggen treinverkeer plat: 'Dit is niet normaal'

BEILEN - Tussen Groningen en Zwolle reden zaterdagavond geen treinen. Dat komt door omgewaaide bomen.

UPDATE:
Verslaggever Jeroen Kelderman meldt dat er onder meer een versperring is tussen de spoorwegovergangen aan de Oostering en de Kerkweg in Pesse. De NS zelf spreekt van een omgewaaide boom bij Beilen.
Volgens de NS lopen reizigers meer dan een uur vertraging op. De NS weet nog niet hoe laat er weer treinen gaan rijden. Of er bussen worden ingezet, is nog onbekend.

Geen idee

RTV Drenthe-verslaggever Hugo Boogaerdt zou net vanuit Assen met de trein richting het westen vertrekken. Zijn trein stond lange tijd stil op station Assen. De conducteur riep even voor zeven uur vanavond om dat hij nog niet weet wat er gaat gebeuren: "Geen idee wat er met deze trein gaat gebeuren, of we stil blijven staan, verdergaan, of teruggaan naar Groningen." Inmiddels is duidelijk dat de trein waar Boogaerdt inzit, is teruggekeerd naar station Groningen.
Irritatie
Volgens Boogaerdt beginnen reizigers geïrriteerd te raken, omdat de NS nog geen bussen heeft ingezet. De NS laat via Twitter weten te begrijpen dat mensen geïrriteerd raken. "Ik snap inderdaad de frustratie. We kampen met zoveel verstoringen dat bussen momenteel niet op elk traject ingezet kunnen worden", aldus een NS-medewerker.

Ga terug

"Op dit moment hebben we meerdere storingen op het spoor door heel het land. Dus als u niet perse door hoeft te reizen, adviseer ik u met de volgende stoptrein terug te gaan naar Groningen", riep de conducteur eerder vanavond om in de trein waarin verslaggever Hugo Boogaerdt zit. Meerdere reizigers kozen er toen inderdaad voor de trein terug naar Groningen te pakken, meldt Boogaerdt.

Niet normaal

"Ik weet nu heel weinig. Ik krijg niet eens meer iemand aan de telefoon. Dit is niet normaal. Alles is rood momenteel", vertelde de conducteur aan het begin van de avond aan verslaggever Hugo Boogaerdt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.