Pech voor Assen: seizoen voorbij voor motorcrosser Herlings

Herlings niet in actie in Assen
Herlings niet in actie in Assen
MOTORCROSS - Motorcrosser Jeffrey Herlings is bij een ongeval tijdens de GP van Tsjechië zwaar geblesseerd geraakt.
Herlings is door het nieuwe blessureleed even helemaal klaar met het crossen. Op zijn facebookpagina schrijft hij: "Hoeveel pech kan iemand hebben? Ik doe dit seizoen niet meer mee. En raad eens? Ik ben daar blij om! Fuck 2015"
De Brabander kwam tijdens de kwalificatie-heat in de MX2-klasse ten val en werd vervolgens aangereden door Jordi Tixier, waardoor zijn heup uit de kom schoot.
Herlings is zeker acht weken uitgeschakeld en dat betekent dat hij de Grand Prix van Assen, in het weekend van 30 en 31 augustus, zal missen. In dat weekend zal voor de eerste keer, op een tijdelijke baan, een WK-wedstrijd op het TT-circuit worden verreden.
Onder narcose werd de heup van de Nederlander teruggezet. Hij zal zich maandag in Nederland verder laten onderzoeken.
In 2012 en 2013 pakte Herlings de wereldtitel in de MX2. Vorig seizoen ging hij aan de leiding in de strijd om de wereldtitel, maar toen gooide een bovenbeenbreuk roet in het eten.
Van de enorme voorsprong van 129 punten die Herlings dit seizoen had opgebouwd was er door blessureleed nog een verschil van 46 punten over met zijn grootste concurrent Tim Gajser. Er stonden dit seizoen nog zes WK-races voor Herlings op het programma.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.