Pim Mulder wint Grote Prijs CH de Wolden

VEENINGEN - Springruiter Pim Mulder uit Dalfsen heeft de Grote Prijs CH De Wolden gewonnen. Met zijn paard Zo Special kwam de 34-jarige Mulder als tweede van de zeven barragedeelnemers in de ring en hij bleef foutloos.
Zijn tijd van 39.81 seconden leek voor verbetering vatbaar, maar er was niemand die daar onder kwam. Uiteindelijk werd Doron Kuipers tweede met zijn paard Zucces. De Israëlische Daniëlle Goldstein eindigde als derde met haar paard Carisma.
De winnaar van de Grote Prijs een week geleden, Jur Vrieling, strandde in zijn poging door te dringen tot de barrage en ook Ben Schröder, Albert Zoer, Angelique Hoorn, Albert Voorn, de Italiaan Sakakini en de Engelsman James Billington moesten toekijken bij de beslissende ronde.

"Parcours was lastig"

Het ging uiteindelijk tussen Mareille van Geel, Pim Mulder, Sabrina van Rijswijk, Michael Greeve, Mark Bunting, Danielle Goldstein en Doron Kuipers. Van hen bleven drie combinaties foutloos, waarbij Pim Mulder aan het langste eind trok. “Optisch was het parcours lastig. Een aantal hindernissen zag je moeilijk en de stijlsprongen waren best hoog. En ik vond de tijd best krap staan in het basisparcours.”
Mulder rijdt het paard Zo Special twee jaar en is uitermate tevreden over de prestaties van de elfjarige KWPN hengst. “Je moet hem niet onder druk zetten, maar de ruimte geven en dat krijgt hij wel van mij. Als het paard zich goed voelt, voel ik mij ook goed.”

Organisatie tevreden

Voorzitter Christiaan Hendriksen kijkt tevreden op acht concoursdagen terug. Hij is blij dat de all weatherbodem zich uitstekend hield en dat de storm van zaterdag nauwelijks invloed op het evenement heeft gehad.

EK naar Veeningen halen

Samen met de bedenker van CH De Wolden, Jan Broek, kijkt Hendriksen vooruit. Over drie jaar wil de organisatie graag het EK voor Young Riders organiseren. “De landelijke bond KNHS is hier geweest voor een inspectie en is bijzonder positief over onze accommodatie”, laat voorzitter Hendriksen weten. “Vooralsnog zijn wij de enige kandidaat voor dat EK en we hopen dat het een voorlopige bekroning op ons concours wordt.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.