Restauranthouder Meppel: Als ik naar binnen kijk, zie ik het bluswater naar beneden druppelen

MEPPEL - Vijf gasten en zeven personeelsleden van het Griekse restaurant Yiamas in Meppel hebben zondagavond het pand moeten verlaten, nadat er brand uitbrak.
Niemand heeft gevaar gelopen, meldt een woordvoerder van veiligheidsregio Drenthe.

Brand opgeschaald

De brand ontstond op de zolder van het restaurant, maar sloeg door naar de benedenverdieping. Omdat de brand in de nok van het pand aan de Woldstraat ontstond, werd extra hulp ingeroepen. Deze plek is moeilijk te bereiken en de brandweer vreesde dat de vlammen zouden overslaan op naastgelegen panden. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Hierbij hebben de spuitgasten een hoogwerker ingezet om een gat te maken in het dak. Het pand is beschadigd, maar wordt niet als verloren beschouwd.
Asbestgevaar
Een deel van de Woldstraat werd afgezet. Toeschouwers werden op afstand gehouden, omdat de mogelijkheid bestond dat er bij de brand asbest vrij zou komen.
Bang voor de schade
De zoon van eigenaar Kostas Tsirakes hoopt dat de schade meevalt. "Maar als ik naar binnen kijk, zie ik het bluswater naar beneden druppelen. Ik ben bang dat het allesbehalve meevalt", aldus de jonge Tsirakes.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.