De Mooiste Zomer van museumdirecteur Annabelle Birnie

ASSEN - In de serie Mijn Mooiste Zomer komen bekende en minder bekende Drenten aan het woord over hun mooiste zomervakantie, zomerhit en natuurlijk die ene, onvergetelijke zomerliefde. Vandaag: Annabelle Birnie, directeur van het Drents Museum.
Vakantie

"Bij zinderend denk ik aan mooi weer en lekker warm en als ik dan naar buiten kijk, denk ik: deze zomer is het niet. Ik kan me herinneren dat er in de jaren tachtig een aantal prachtig mooie zomers waren, waarin je eindeloos buiten kon spelen en ijsjes kon eten voor veertig cent."
Boek
"Mijn zomerboek is nog niet zo heel erg oud. Het is in 2013 verschenen en heet De kop van Oscar Wronski, geschreven door Gerdien Verschoor. Een jonge schrijfster die de taal virtuoos weet te gebruiken. De zomer is voor mij synoniem aan lezen, als ik op vakantie ga neem ik altijd een stapel boeken mee."
Film
"In de zomer ga ik nooit zoveel naar de bioscoop. Maar als ik ga, houd ik heel erg van actiefilms. Omdat ik toch naar de bioscoop ga voor ontspanning. Kingsman vind ik bijvoorbeeld een fantastische film."

Liefde

"Mijn grootste vakantieliefde zijn aardbeien. Nee, ik ben niet zo van de vakantieromances."

Hit

"Sinds ik in Drenthe woon, nu drie jaar, vind ik het heerlijk om me te verliezen in de blues. In Drenthe zijn fantastische musici die zich daar op toegelegd hebben. Voor mij is Cuby de grootste. Die heb ik pas later leren kennen en ik begrijp de muziek veel beter sinds in Drenthe woon."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.